Sportmassage Amsterdam

sportmassage


Als er bijna dagelijks gesport wordt, hebben de spieren het behoorlijk zwaar te verduren. Een goede trainingsbelasting, waarin voldoende rust is ingebouwd, is het allerbelangrijkste om overbelastingsverschijnselen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig extra aandacht aan ontspanning en herstel te geven. Denk hierbij aan sportmassage en goede voeding.

Hoe werkt sportmassage?

Door het toepassen van sportmassage treden de volgende effecten op:

- De haarvaatjes in de huid en spieren gaan verder open, waardoor er een duidelijke toename van de doorbloeding optreedt. Doordat de spieren beter doorbloed worden, zullen de gevormde afvalstoffen beter worden afgevoerd en wordt spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen.

- De afvoer van afvalstoffen wordt ook verbeterd door de uitwendige druk van de massage.

Er zijn verschillende massagetechnieken, zoals wrijvingen, knedingen, klopbewegingen en schuddingen. Als regel wordt aangehouden dat een sportmassage voor de sporter (tot op zekere hoogte) comfortabel moet zijn. Vaak gebruikt de sportmasseur een tussenstof. Het doel van deze tussenstof is het verminderen van de wrijvingsweerstand, waardoor pijn en irritatie van de huid en haarzakjes (zoveel mogelijk) voorkomen wordt.  Bij DOHA Amsterdam werken we met massagewax van Songbirds, dit is een biologisch product op basis van bijenwas met etherische olieën. Deze massagewax is tevens verkrijgbaar in onze webshop. 

 

 

Wanneer sportmassage?

Sportmassage kan worden toegepast bij vermoeide en stijve spieren. Dit kan het gevolg zijn van overbelasting door training maar ook door verkeerde houding denk bv aan het werken achter de computer of langdurig in dezelfde houding zitten. Door te masseren met diverse handgrepen en op de gespannen spieren veel druk te geven stimuleren we de doorbloeding en de ontspanning van de spieren. 

Sportmassage mag niet worden toegepast bij een spierscheur, bij een ontsteking, wond van de huid of als je koorts hebt.

 

Samengevat: Sportmassage kan het herstel bevorderen en spierspanning verminderen. 

 

Lage rugpijn

Lage rugpijn is een veel voorkomend probleem bij jong en oud. Acht op de tien mensen hebben regelmatig last van rugklachten. Rugklachten zijn een probleem van de huidige tijd, die veelal ontstaan door mechanische oorzaken. Oefeningen kunnen een heel groot deel van de therapie zijn. Het belangrijkste is uiteraard om rugklachten te voorkomen. Vooral het onderste deel van de rug wordt zwaar belast. Tijdens sportbewegingen zijn de belastingen zeer hoog. De onderste wervels en de bijbehorende tussenwervelschijven dragen het hele lichaam. De krachten die op het bekken en de lage rug inwerken, moeten worden opgevangen door de spieren die rondom het bekken aanhechten. Enerzijds houden de spieren aan het buikdek en de bilspieren het bekken achterovergekanteld. Anderzijds kantelen de rugspieren en de spieren aan de voorzijde van de heup het bekken voorover. Vaak is echter een disbalans aanwezig, waardoor een slechte houding en beweging ontstaan. De sportmasseur kan preventief werken, door de spieren die het bekken vooroverkantelen, zoals de rugspieren, de bovenbeenspieren en de hamstrings, zo goed mogelijk in conditie te houden. Voor deze spieren geeft uw sportmasseur wat rekoefeningen. Tevens ligt op deze spieren het accent bij de massage. Over het algemeen moeten ook de buik en bilspieren worden versterkt.

Shin splint of springscheen

Een veel voorkomende klacht bij lopers en dansers maar vooral ook bij sporters die de onderbeenspieren explosief moeten belasten, zijn de zgn, shin splint of springscheen. De klacht wordt veroorzaakt door een overmatige trekbelasting van de achterste scheenbeenspier op de aanhechting aan de achterzijde van het scheenbeen. Als de voet bij het landen of afzetten teveel naar binnen drukt, ontstaat overpronatie van de voet. De achterste scheenbeenspier helpt mee de voetgewelven in stand te houden. Als gevolg van te grote aanspanning van deze spier kan een te grote trekbelasting op het beenvlies aan de binnenzijde van het scheenbeen ontstaan waardoor het beenvlies geirriteerd raakt.  Het dragen van corrigerende zolen in de schoenen kan deze klachten verminderen. BIj DOHA Amsterdam werken wij samen met Superfeet gespecialiseerd in het vervaardigen van diverwe corrigerene inlegzolen. 


Oorzaken :

- Instabiele voet-enkelgewrichten
- Onvoldoende conditie van desbetreffende doelgroepen
- Te intensieve training
- Te explosieve belasting
- Slecht schoeisel
- Het lopen op harde ondergrond.

 

 

De Zweepslag

De zweepslag is een acute overbelasting van de plantairflexoren van het onderbeen, waardoor meerdere spiervezels scheuren. Een gezonde spier scheurt niet zo gemakkelijk. De oorzaak ligt daarom veelal in de slechte conditie van de spier zelf, omdat er onvoldoende voorbereiding was op de belasting. Plotseling moeten afzetten en het aanzetten van een sprint vormen vaak de directe oorzaak van een ruptuur van desbetreffende spier. Uw sportmasseur adviseert u door het geven van oefeningen en massages om deze spieren goed te onderhouden..  

 

 

Onze masseurs

Voor een professionele sportmassage kunt u terecht bij Hans Sierhuis of Dorine van Santen-Daane

contactformulier

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Indien u een afspraak wenst, kunt u een voorkeur voor een dag en tijd opgeven.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Sportmassage, Voetreflextherapie,
Lymfedrainage en Personal Training.

Sportmassage Amsterdam